5 t/m 10 maart 2018 (week 9) is de AED herhalingsweek in Westerhaar!

In week 9  (5 t/m 10 maart) vinden de herhalingslessen weer plaats voor iedereen die deze graag wil/moet volgen.
U kunt u daarvoor op opgeven bij Diane Drenth. (kopje contact) of stuur een mail naar aedwesterhaar@hotmail.nl
Kijk voor de cursustijden bij het kopje cursusdata, vervolgens zoekt u voor uzelf een geschikt moment uit en geeft deze aan ons door.

Wij zullen u dan (indien dit nog mogelijk is) op dat tijdstip inplannen.
Het is ook mogelijk om als groep (max. 6 deelnemers) de cursus te volgen. Geef ook dit dan even door.
Daarnaast is het mogelijk om op 1 avond zowel de BLS als PBLS te herhalen. (2 x 2 uur)

Het is uitermate belangrijk jaarlijks een reanimatie- herhalingscursus te volgen om ervoor te zorgen dat u zonder twijfel precies weet wat u moet doen op het moment dat een naaste uw hulp heel erg nodig is.
Geef u snel op voor een geschikt moment en vergeet niet dat de cursuskosten veelal te declareren zijn bij uw zorgverzekeraar!

leken

Geplaatst in Nieuws

AED onderhoudsteam voor Westerhaar is geformeerd!

De Stichting AED Westerhaar heeft sinds kort een onderhoudsteam dat bestaat uit maar liefst 4 mensen.
Dit omdat de stichting vindt dat met 1-2 mensen deze belangrijke taak wellicht te “instabiel” te noemen valt.
We moeten immers 24/7 paraat staan om AED’s uit te kunnen lezen, van onderhoud te voorzien en z.s.m. weer in gebruik te kunnen nemen.
Mocht u een storingen willen melden of ziet u iets vreemds aan de kasten of de AED’s, twijfel niet en bel direct met een van de telefoonnummers op de AED kasten. Westerhaar is en blijft hiermee uniek in de organisatie van de 6 minutenzone’s in haar dorp!
DSCN4092

Geplaatst in Nieuws

De 2e Cardiac Science AED type G5 volautomaat is geplaatst!

Recent is de 2e G5 AED geplaatst in Westerhaar bij Spuit- en Moffelbedrijf Aalderink gevestigd aan het bedrijvenpark de Garstelanden in Westerhaar.
De G5 volgt de G3 op die inmiddels al 10 jaar dienst heeft gedaan in Westerhaar.
Op deze wijze hoopt de stichting zo min mogelijk risico te lopen op storingen in de AED’s en volgt het advies van de importeurs om de AED’s na 10 jaar 24/7 dienstdoen te vervangen. Hier blijft de stichting AED staan voor wat zij aan Westerhaar beloofd, namelijk dat een ieder die het slachtoffer wordt van een circulatiestilstand in Westerhaar zo goed mogelijk en zo snel mogelijk wordt geholpen met de beste apparatuur om de overlevingskans zo hoog mogelijk te laten zijn. Om ons doel te kunnen blijven garanderen blijven wij opzoek naar donateurs. Wilt u ons helpen en ook een steentje bijdragen? Kijk dan even bij het kopje donaties hierboven of neem contact met ons op. Wij zijn u nodig!
Wij rekenen op u, en dat kunt u ook op ons doen!
g5-aalderink-1

Geplaatst in Nieuws

Allereerste AED Cardiac Science G5 geplaatst bij VV Voorwaarts in Westerhaar

18010225_729701030547877_3535075334928851434_n

18034089_729700880547892_65409433601042775_nDe allereerste Aed Cardiac Science G5 is vandaag geplaatst bij voetbalvereniging Voorwaarts na een lezing over de Stichting Aed Westerhaar bij Old-Stars! De Cardiac Science G3 is hiermee vervangen! Hiermee blijft Westerhaar de beste AED’s met de meest geavanceerde techniek behouden. Alle G3 Aed’s zullen de komende jaren worden vervangen. Wij blijven gaan voor de aller beste zorg voor de slachtoffers van een circulatiestilstand. Nu……….en in de toekomst!18010617_729698640548116_7302975483758671628_n

18010869_729698630548117_8666614944752374302_n

Geplaatst in Nieuws

De eerste Cardiac Science G5 wordt deze week geplaatst bij VV Voorwaarts

De eerste AED die binnenkort in Westerhaar moet worden vervangen  is de AED die hangt bij voetbalvereniging Voorwaarts (Twistveenweg).
Dit omdat deze AED 10 jaar 24 uur per dag in dienst heeft gestaan voor de gemeenschap van Westerhaar en natuurlijk de voetbalvereniging.
De AED staat constant aan (stand-by) en voert dagelijks uitgebreide zelftests uit.
Dit is na 10 jaar een aanzienlijke belasting voor de elektronica geworden waardoor de AED’s na 10 jaar worden vervangen.
De Cardiac Science G5 (oranje/grijs) is de opvolger van de Cardiac Science G3 (blauw/geel) en behoort nog steeds tot de beste AED’s ter wereld.

 

G5

AEDG3

Geplaatst in Nieuws

Een leven gered!

Beste burgerhulpverleners van Westerhaar,

Graag delen wij het succes van het AED netwerk dat Westerhaar kent.
Recentelijk is er een inwoner van ons buurdorp Sibculo het slachtoffer geworden van een circulatiestilstand. Op het moment dat 112 werd gebeld werden er ook burgerhulpverleners gealarmeerd. Een van die burgerhulpverleners woont aan de rand van Westerhaar en is ook gealarmeerd. Deze persoon heeft dhartpatientene AED ter hoogte van de begraafplaats meegenomen op weg naar Sibculo om vervolgens te helpen bij de reanimatie. Deze persoon was als eerste ter plaatse (binnen enkele minuten) en heeft direct de AED aangesloten waarna direct de eerste schok is toegediend. Na 2 minuten reanimeren is er opnieuw een schok toegediend waarna niet veel later ook al de ambulancedienst binnenkwam en een goed hartritme mocht constateren. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Er was geen reanimatie meer noodzakelijk omdat het hart weer pompte zoals het hoort te pompen. De familie van het slachtoffer heeft contact met ons opgenomen en geeft aan dat het momenteel goed gaat met het slachtoffer. Daarop hebben wij ook contact opgenomen met de betrokken burgerhulpverlener van Westerhaar om dit goede nieuws te melden met toestemming van de familie. Naar verwachting zal er op afzienbare termijn een gezamenlijke evaluatie plaatsvinden zodra de familie en het slachtoffer hier aan toe zijn.

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws dat heel goed weergeeft hoe belangrijk dit systeem is. Door dit systeem en de burgerhulpverleners kon er binnen enkele minuten worden gedefibrilleerd met een herstel van de circulatie als gevolg. En we weten allemaal wat voor een belangrijke rol de snelheid van de reanimatie en defibrillatie hierin speelt. Er mocht een leven worden gered, en daar zijn we heel erg blij mee.
Wij wensen het slachtoffer en de familie heel veel beterschap en sterkte met de verwerking van deze ervaring. Daarnaast willen wij de burgerhulpverlener(s) hartelijk danken voor hun kordate optreden. Zij hebben een verschil mogen maken.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden, twijfel dan niet en geef u direct op voor een cursus. Wij plannen z.s.m. een cursus in bij voldoende deelname. U bent meer dan welkom! Kijk voor meer informatie bij het tabblat cursussen

Met hartelijke groet,
Stichting AED Stichting Aed Westerhaar Vriezenveensewijk

Geplaatst in Nieuws

Cardiac Science G5 is de opvolger van de Cardiac Science G3 in Westerhaar

De Stichting AED Westerhaar heeft in 2008 voor kwalitatief de beste AED in 6 minutenzone’s gekozen. Dit was destijds de Cardiac Science G3 AED. Binnen nu en 2 jaar zijn de meeste AED’s in Westerhaar aan vervanging toe (meer dan 10 dienstjaren). Daarom is de Stichting al ruim een jaar aan het nadenken en aan het onderhandelen over het vervangen van deze AED’s omdat wij alleen het beste van het beste willen voor Westerhaar en haar inwoners. Een leven is in onze beleving niet te betalen, op geen enkele wijze. En daarom hebben wij ons ingezet voor de aanschaf van de opvolger van de G3 AED, namelijk de G5 AED. En dat is gelukt!. Daarom zal er in 2017 alvast getraind worden met de Cardiac Science G5!

Wij zijn enorm trots op het feit dat ons dit is gelukt en wij willen daarom iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet. Ook onze donateurs en de gemeente Twenterand!. Wederom hebben wij voor de komende 10 jaar de beste en meeste geschikte AED die verkrijgbaar is in ons 6 minutensysteem. En dat is weer een grote opluchting voor onze stichting. Een kroon op het werk van afgelopen 10 jaar!

G5 AED open G5 AED

Geplaatst in Nieuws

Week 6 in 2017 de AED week, geef u snel op!

In week 6HVC westerhaar-2 (6 t/m 11 februari) vinden de herhalingslessen weer plaats voor iedereen die deze graag wil volgen.
U kunt u op opgeven bij Diane Drenth. (kopje contact)
Kijk voor de cursustijden bij het kopje cursusdata.
Het is mogelijk om als groep (max. 6 deelnemers) de cursus te volgen. Geef dit dan even door.
Daarnaast is het mogelijk om op 1 avond zowel de BLS als PBLS te herhalen.

Het is heel belangrijk jaarlijks de herhalingscursus te volgen om ervoor te zorgen dat u zonder twijfel precies weet wat u moet doen op het moment dat een naaste uw hulp heel hard nodig is.
Geef u snel op en vergeet niet dat de cursuskosten veelal te declareren zijn bij uw zorgverzekeraar.

Geplaatst in Nieuws

Hartstichting en Triple Double winnen zilveren Effie 2016 voor meest effectieve campagne!

Op 1 november jl is in het Concertgebouw in Amsterdam bekend geworden dat de burgerhulpverleningcampagne van de Hartstichting de zilveren Effie heeft gewonnen. De campagne die sinds de start in december 2015 voor 50.000 nieuwe burgerhhartulpverleners heeft gezorgd, is ontwikkeld in samenwerking met bureau Triple Double Sportmarketing.

De Campagne burgerhulpverlening moest het in de categorie Maatschappelijke Campagnes opnemen tegen ‘Behandel me als een dame’ van WOMEN Inc. – KesselsKramer, The Next Rembrandt van ING Nederland – J. Walter Thompson Amsterdam en KPN Pridestream van KPN – N=5. In de categorie Maatschappelijke Campagnes gaat het om campagnes die een issue op de maatschappelijke agenda hebben weten te plaatsen, een nieuwe gedachte hebben laten postvatten of waarbij de communicatie er voor gezorgd heeft dat de betrokkenheid bij een onderwerp is vergroot.

De jury sprak over een zeer ambitieuze campagne, met een hele hoge gedragsdrempel. ‘Mensen bewegen zich aan te melden als oproepbare hulpverlener voor de reanimatie van onbekenden, dat is even wat anders dan een pakje boter verkopen. De campagne om dit te bereiken is nog niet afgelopen, maar laat nu al uitstekende resultaten zien’.

Samen maatschappelijke impact realiseren

Er zijn in Nederland zo’n 2 miljoen mensen die recent hebben leren reanimeren. Een groot deel van hen kan niet worden opgeroepen op het moment dat een buurtbewoner een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgt. Om ervoor te zorgen dat zij zich registreren als burgerhulpverlener bij een van de oproepsystemen is de Hartstichting eind 2015 een campagne gestart. Middelen die daarbij zijn ingezet, zijn TV, online advertising en social.

Marina Senten, MT lid: ‘we zijn ontzettend trots op deze prijs die we samen met het bureau Triple Double hebben gewonnen. Inmiddels hebben 141.000 Nederlanders zich als vrijwilliger aangemeld om in ons land slachtoffers van een hartstilstand te helpen. Onder de vrijwilligers zijn veel zorgverleners die graag een steentje willen bijdragen aan het redden van levens in hun directe omgeving. Een geweldig mooi resultaat, waar we trots op mogen zijn. We zijn er nog niet: we hebben nog 30.000 burgerhulpverleners nodig om slachtoffers binnen die cruciale 6 minuten hulp te kunnen bieden. Deze prestigieuze award is dan ook een mooie aanmoediging voor ons om door te gaan en nog meer zorgverleners te enthousiasmeren zich aan te melden als burgerhulpverlener’.

Over de Effies

De Effie’s zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. De Effie Award wordt toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus en BVA, Bond van Adverteerders.

Geplaatst in Nieuws

Bedankje donateurs 2016

Beste inwoners van Westerhaar,

Deze maand zal de Stichting AED Westerhaar uw bijdrage als donateur van de Stichting AED Westerhaar afschrijven.
Daarvoor willen wij jullie allemaal HARTELIJK bedanken!
Want met jullie steun kunnen wij met z’n allen leven blijven redden.

Bent u nog geen donateur, maar wil u ons wel helpen als donateur of een reanimatiecursus volgen?
Dat kan altijd!, kijk voor meer informatie op www.aedwesterhaar.nl of neem laagdrempelig contact met ons op.

aedwesterhaar@hotmail.nl
Peter Schepers: 06 29372548

Met HARTELIJKE groet,

Stichting AED Westerhaar
Hart in wolken

Geplaatst in Nieuws

Hit Counter provided by costa mesa dentist